Menu

Incest og seksuelt misbrug behandling med psykoterapi

Læs om Iris' erfaringer

 

Mit forløb hos Gorm

Jeg har nu været adskillige gange hos Gorm, jeg må sige at det virkelig har en effekt, jeg har lært at finde min indre ro og at være i balance med mig selv - så det virker.

Tidligere har jeg været hos to forskellige psykologer, men uden resultat, hver gang de kom for tæt på mig, stak jeg af - jeg stoppede med at gå hos dem.

Gorm har fået mig til at se de overgreb, som jeg har været udsat for som barn, i øjnene - at mærke og føle - uden det gør mig ustabil, han har lært mig at være i følelsen og givet mig redskaber til at tackle evt. ubehageligheder der kan opstå, når jeg tænker på det. Jeg har i 35 år levet med skammen og skylden, har i perioder haft mareridt, drømmene var så virkelige, at jeg troede at Kaj var i samme rum, jeg kunne slet ikke se mig ud af det, følelsen var dræbende, jeg blev mere og mere usikker på mig selv.  Skylden og skammen påvirkede også mit forhold til mine børn. Når jeg havde det rigtig slemt, kunne jeg slet ikke gi dem et knus, et lille klap på skulderen, var alt jeg kunne – fordi jeg følte mig så forkert.

Efter terapiforløbet lever jeg et mere normal liv, jeg kan stå i kø i et supermarked, uden at føle ubehag, hvis en mand skulle komme for tæt på. Før var det at handle meget stressende. Jeg kunne få svedeture, hjertebanken, blive ret sur på alle der var omkring mig, det skulle bare overstås så hurtig som det overhovedet var muligt, for så kunne jeg komme i sikkerhed - væk fra mændene. 

Mit forhold til børnene er blevet mere afslappet, jeg er blevet bedre til at give dem et knus, rose dem, anerkende deres følelser, både når de er glade, vrede og kede af det. Jeg er mere tilstede og det kan mærkes på børnene, de er mere glade, der er ikke så meget uro her hjemme. Min tolerance er også blevet større, jeg er ikke så let at bringe ud af fatning. Jeg tror også mere på mig selv, i det jeg gør og siger. 

Iris