Menu

Kropsterapi er psykoterapi

Kropsterapi er psykoterapi, som involverer kroppen

Jeg har valgt at bruge ordet kropsterapi frem for psykoterapi for at signalere, hvor meget betydning jeg tillægger kroppen, når det handler om at få det bedre. Det gælder individuel terapi, parterapi og supervison. Og i øvrigt alt, hvad vi mennesker foretager os i vores liv.

Vi mennesker er de eneste skabninger, der kan lade os lede af idéer, som ikke har hold i virkeligheden. Derfor gør vi nogle gange dumme ting. Vi har brug for vores krop for at kende forskel på godt og dumt Med stor nu-og-her opmærksomhed på din krop kan du opdage, hvornår du stivner, lukker af og går væk fra dig selv og du kan blive opmærksom på, hvor meget det betyder. Med kropsterapi kan du opdage, hvad det betyder for dit liv at være mere i kontakt med dig selv.

Kropsterapi er psykoterapi

En psykoterapi som giver forandring til det bedre må involvere kroppen. For hvad vil det sige, at få det bedre, hvis man ikke mærker, at det er bedre? Kan man erkende behovet for forandring, hvis man ikke mærker, at noget er galt. Det er kroppen, som mærker, og kroppen er derfor afgørende med i enhver terapi som giver forandring til det bedre. Sagt på en anden måde: Kroppen er med i enhver terapi, som virker.

Denne indsigt tager jeg helt alvorligt i arbejdet med kropsterapi. Opmærksomhed på, hvad der kan mærkes i kroppen og ses på den, er derfor hele tiden omdrejningspunktet for terapien. Kropmærksomhed er uvant for mange mennesker, men det kan læres og der er et kæmpe udbytte ved at lære det.

Vi orienterer os om, hvordan terapien går og hvilken vej vi skal ved at mærke - i vores krop.

Kropslige teknikker

En terapitimer tager næsten altid udgangspunkt i samtale, men den involverer også næsten altid kropsligt arbejde i et eller andet omfang. Jeg bruger en række enkle kropslige teknikker, om understøtter en "ja - holdning" til dig selv og din krop. Den mest enkle og mest nyttige er vejrtrækning. Når vi siger "nej" til os selv, så er noget af det første vi gør at gøre vejrtrækningen mere overfladisk og det er en rigtig dårlig vane.