Menu

Psykoterapi i Svendborg og København

Psykoterapi, som involverer kroppen

En psykoterapi som giver forandring til det bedre må involvere kroppen. For hvad vil det sige, at få det bedre, hvis man ikke mærker, at det er bedre? Kan man erkende behovet for forandring, hvis man ikke mærker, at noget er galt. Det er kroppen, som mærker, og kroppen er derfor afgørende med i enhver terapi som giver forandring til det bedre. Sagt på en anden måde: Kroppen er med i enhver terapi, som virker.

Denne indsigt tager jeg helt alvorligt i arbejdet med kropsterapi. Opmærksomhed på, hvad der kan mærkes i kroppen og ses på den, er derfor hele tiden omdrejningspunktet for terapien. Kropmærksomhed er uvant for mange mennesker, men det kan læres og der er et kæmpe udbytte ved at lære det.

Vi orienterer os om, hvordan terapien går og hvilken vej vi skal ved at mærke - i vores krop.

Kropslige teknikker

En terapitimer tager næsten altid udgangspunkt i samtale, men den involverer også næsten altid kropsligt arbejde i et eller andet omfang. Jeg bruger en række enkle kropslige teknikker, om understøtter en "ja - holdning" til dig selv og din krop. Den mest enkle og mest nyttige er vejrtrækning. Når vi siger "nej" til os selv, så er noget af det første vi gør at gøre vejrtrækningen mere overfladisk og det er en rigtig dårlig vane.