Menu

Den bedste gave jeg har givet mig selv

En kvindelig medicinstuderende i Odense fortæller

Når det kommer til personlig udvikling og arbejdet med mig selv, så har jeg prøvet lidt af hvert. Jeg har været ramt af noget, der minder om en spiseforstyrrelse og har altid døjet med dårligt selvværd. Derfor har jeg prøvet nogle forskellige terapiforløb, og har i perioder kunnet se en bedring, men det er først efter, jeg er startet hos Gorm, at jeg virkelig kan mærke en markant forbedring. 

Her er det ikke bare hovedet

Tidligere har jeg været vant til at skulle ændre på tankemønstre, og alt terapien har forgået inde i hovedet. Det har naturligvis kunnet give mig nye perspektiver, men hos Gorm er det ikke bare hovedet, der er i spil, men hele kroppen. Her lærer jeg at få min krop og mit hoved til at arbejde sammen – i stedet for at modarbejde hinanden. Jeg lærer at mærke, lytte og reagere på mine følelser og på kroppens signaler – frem for, at altid at reagere ud fra fornuft og tanker.

Et pusterum fra hverdagen

Jeg lever et liv, hvor jeg har mange bolde i luften ad gangen, og hvor jeg ofte lader mig stresse og rive med af et højt tempo. Men når jeg først havner i den bløde stol hos Gorm, så er det, som om jeg får en tiltrængt time-out og et rum, hvor der er tid til at fokusere kun på mig og på dét, der lige nu rører sig i mig og i mit liv. Her bliver alt tempo trukket ud af det hektiske liv, og jeg får plads til at læsse af og tid til at puste ud og mærke efter.

Meget mere mig

Men det er ikke kun i den time, sessionen varer, at jeg kan mærke en forskel. For arbejdet hos Gorm forplanter sig ud i resten af mit liv. Jeg får stof til eftertanke, idéer og muligheder, som jeg ikke tidligere selv så – eller rettere tog mig tid til at mærke. Efter mit forløb hos Gorm er jeg blevet bedre til at mærke mig selv, forstå min krop og dens signaler, bedre til at sætte grænser, sige fra (og til) og tage mig selv og mine følelser alvorligt. Jeg har fået en bedre balance mellem krop og sind, og jeg sætter tempoet ned, selvom mit liv kører i højeste gear. Det har givet mig mere overskud og en følelse af at være meget mere mig og hvile i den, jeg nu engang er. Jeg er stadig ikke verdensmester i nogen af delene, men jeg øver mig, og med Gorms hjælp bliver jeg hele tiden lidt bedre.

Gorm er mere end bare en terapeut

Udover, at Gorm er hamrende god til sit job, så er han også bare et dejligt, ærligt, varmt og humoristisk menneske, som får dét at gå i terapi til at føles afslappet og naturligt. Her er der ingen facader, ingen løftede pegefingre, ingen fordomme og ingen fornemme betragtninger og avancerede fagord. Til gengæld er der masser af plads til både grin, gråd og vredesudbrud, og hver eneste gang indser, lærer eller opdager jeg noget nyt om mig selv, min krop og mine følelser.
 
At gå i psykoterapi hos Gorm er den bedste gave, jeg har givet mig selv.
 
Medicinstuderende, Odense.