Menu

Psykoterapeut Svendborg og København

Lidt om mig

Jeg er født i 1967 og har haft psykoterapi praksis siden 1998. Siden 1999 har jeg haft praksis på Nørrebrogade ved Søerne i København. I 2013 åbnede jeg praksis på Fyn i Odense og i 2014 er jeg startet tæt på Svendborg.

Jeg er en del af Sensetik: www.sensetik.dk. Det er her jeg har mit kollegiale og faglige fællesskab og tilhørsforhold. Jeg går fast i supervision hos Olav Storm Jensen: www.sensetik.dk/olav

En ærlig psykoterapeut

Ærlighed er et vigtigt ord for mig, både i mit private liv og i mit arbejde som psykoterapeut. Ærlighed er et stærkt flag at hejse og jeg påstår ikke, at jeg altid er det, men jeg kan ærligt sige, at jeg stræber efter det. Det betyder ikke, at jeg siger alt, hvad jeg tænker, eller siger til, hver gang jeg er uenig i noget. Ærlighed betyder, at jeg bestræber mig på ikke at spille, noget andet end jeg er. Jeg lader ikke om om jeg er medfølende, rolig, glad, forstående, interesseret, alvorlig... hvis jeg ikke er det. Det er af afgørende betydning for den tryghed, der gerne skal være ved at komme i mit terapilokale, at jeg er ærlig. Man bliver ikke tryg ved at blive mødt venligt, man bliver tryg ved at blive mødt ærligt.
 
Bestil en tid
 

Enkelt og forståeligt

Enkelhed er et andet nøgleord for mig. Det har altid interesseret mig, at forstå alt muligt og det spiller meget ind i mit arbejde. Mit menneskesyn og min forståelse af menneskers liv med sig selv og hinanden bliver til stadighed dybere og enklere. Det betyder, at jeg bogstaveligt talt ved, hvad jeg laver og kan forklare det. Hos mig behøver man ikke at leve med tågede og uklare begreber, diagnoser og løftede pegefingre. Det er overhovedet ikke mystisk det, der foregår - det er konkret, nede på jorden og sund fornuft.
 
Jeg bestræber mig også på at være ligefrem og direkte. Jeg holder af at tale lige ud og sige tingene som de er. Det er dejligt, når andre gør det samme til mig.
 

Før jeg blev psykoterapeut

Inden jeg blev psykoterapeut har jeg arbejdet som tømrer, pædagogmedhjælper og læst matematik og fysik på København Univesitet i 3 år og er uddannet datamatiker. Senest var jeg direktør i it iværksætterfirmaet EasyFlex, som blev solgt i 2009. Jeg er født og opvokset på Fyn - udenfor Svendborg -  og har boet  i København siden 1989. I 2014 flyttede jeg tilbage til Fyn og har nu praksis i København og Svendborg.

Personlig udvikling

At forholde mig aktivt og konkret til, hvordan jeg er og gør i mit liv er en fast og integreret del af mig. Jeg går selv i psykoterapi og supervision og er desuden med i et gruppeforløb med direkte supervision en gang om måneden. Derudover har jeg gået til en kropsbehandling, som hedder Rolfing, siden 2010. For mig indebærer personlig udvikling at arbejde aktivt med at sige ja til at være den jeg er. Det lyder måske abstrakt - det gjorde det en gang for mig - men det gør det ikke længere.

Psykolog eller psykoterapeut

Jeg er ikke psykolog, men psykoterapeut.

Uddannelsesmæssigt er det to helt forskellige ting. Uddannelsen til psykolog er foregår på universitetet, er betalt af staten og tager 5 år. Uddannnelsen til psykoterapeut foregår i private uddannelser og er betalt af deltagerne selv. Der findes mange af den slags private uddannelser. De er forskellige i længde og indhold. Uddannelserne til psykoterapeut er oftest mere praktisk orienteret, hvor uddannelsen til psykolog er teoretisk.

Den uddannelse, som jeg har taget: Sensetik uddannelsen udmærker sig bl.a. ved at kræve, at terapeuterne selv har gået rigtig meget i terapi - meget nok til, at de stabilt kan tilbyde den kontakt, som der er brug for, når man skal hjælpe andre.

Psykoterapeut uddannelse

På Sensetiks psykoterapeut Uddannelse lærte vi at arbejde konsekvent ud fra den grundholdning, at vi mennesker, dybest set, vil os selv og hinanden det godt. Psykoterapeutisk arbejde i Sensetik handler om at lade være med at stille sig i vejen for det dybeste i os. Sagt på en anden måde, så handler godt terapiarbejde om at arbejde med forholdet til sig selv - hvordan vi har det med os selv. Jeg overraskes til stadighed over, hvor langt man kan komme med at få det bedre med alverdens problemstillinger og udfordringer, som man møder i sit liv, ad denne vej.

Det lyder enkelt, og det er det også, men det betyder jo ikke, at det altid er let. Men dette grundlæggende menneskesyn, er for mig dybt menneskekærligt og livsbekræftende. Og min erfaring har vist mig, at det er sandt.

Du er velkommen til at ringe og få en snak: 21 40 89 60

 

Psykoterapi Svendborg

I sommeren 2014 flyttede jeg til Sydfyn - nærmere bestemt ved det fredede område Syltemae Ådal som ligger 12 km vest for Svendborg, syd for Vester Skerninge ned mod det Sydfynske Øhav. Her har jeg terapilokale i den gamle lade.

Her er en artikel om mig, som blev bragt i Ugeavisen Svendborg i december 2014: Om psykoterapeut Gorm Lundshøj

Adresse: Langegyde 51, 562 Vester Skerninge.

Psykoterapi København

På Nørrebro i København har jeg haft praksis siden 1999 og fortsætter med at have det. Det er i København, at jeg er bedst kendt og her jeg har de fleste klienter. 

Adresse: Nørrebrogade 7, 2.tv. (Centret ved Søerne), 2200 København N