Menu

Sebastian

Sebastian var 18 år da han kom til mig. Han havde det rigtig skidt. Han syntes, at han var helt umulig og ikke noget værd. Han havde ikke lyst til noget - dagene skulle bare gå. Samtidig var han utilfreds med, at han ikke var i gang med en uddannelse eller havde et arbejde. Han kom i 14 terapitimer og startede derefter på mureruddannelsen. Et år efter, at han var sluttet hos mig, fik jeg denne mail fra hans mor.

Hej Gorm

Jeg er meget glad for at kunne fortælle, at det går rigtig godt med Sebastian. Han begyndte på mureruddannelsen i august sidste år - har gennemført grundforløbet og er nu i skolepraktik. Han er rigtig glad for at være kommet i gang. Han var noget nervøs inden han skulle begynde, idet han tænkte, at alle andre på uddannelsen sikkert kunne  en masse i forvejen, mens han som den formentlig eneste intet kunne - (fordi han er så uheldig at have forældre, som er akademikere fremfor håndværkere - sådan at han ikke har lært noget om håndværk hjemmefra). Men heldigvis viste det sig, at der var mange andre på uddannelsen, som også var på bar bund, da de begyndte. Så det var en meget glad Sebastian, der kom hjem og kunne fortælle det.
 
Hans humør er normalt helt fint (bortset fra når han har pengeproblemer pga. mange uigennemtænkte dispositioner, som har betydet oparbejdelse af en stor gæld. Men heldigvis til mig).
 
Bortset fra enkelte "udfald" når økonomien har været helt i bund er han blevet den "gamle" Sebastian igen.
Hans tillid til egne evner - som jo var helt i bund - er øget væsentligt. Og jeg mærker ikke tegn på lavt selvværd længere. Som hidtil har han en masse gode venner. Hvilket jo er uendelig vigtigt.
For et år siden havde han vanskeligt ved at køre med fx S-tog. Han hadede det og følte, at alle kiggede på ham. Nu ta'r han s-toget hver dag og lader ikke til at have problemer med det.
 
Forholdet til faderen bliver vel aldrig helt super. Men Sebastian virker til at have fået et ret afklaret og mere voksent og realistisk billede af, hvad han kan forvente af det forhold. Faktisk er han ret overbærende over for sin far.
 
Jeg tror, at hans timer hos dig har haft meget stor betydning for hans selvværd. Selv giver han også udtryk for, at det har været godt. Dét, han har været igennem, har været meget hårdt for ham. Sebastian er et følsomt menneske, og det har været alt for hårdt for ham at føle, at han skulle leve op til sin fars krav. Jeg tror, at han med din hjælp er kommet et godt stykke ud af sin fars psykiske spændetrøje.
 
Bedste hilsner
Anne