Menu

Unge i psykoterapi

En mor fortæller om udbyttet for sine to sønner

For et par år siden, da min søn, August var 14-15 år gammel, var han i et terapiforløb på ca. 1/2 år hos Gorm Lundshøj.

14 årig i psykoterapi

Baggrunden for at August startede i psykoterapi var, at han følte sig trist og ked af det og ikke kunne se nogle lyspunkter i sit liv, og dette blandt andet pga. svigt fra hans far og fra min ex. kæreste gennem mange år, sammen med manglende overskud fra min side.

Da jeg selv igennem mange år har gået i Senestik terapi og har haft meget stor gavn og glæde af det,  forhørte jeg mig her vedr. en terapeut til min søn. Jeg fik anbefalet Gorm, som er en psykoterapeut, der er "god til" unge, særligt drenge.

Tidligere havde August omtalt terapeuter, som "spassologer", som han ikke ønskede kontakt med, men på det her tidspunkt havde han det så skidt, at han indvilligede i at se Gorm.

Under terapiforløbet hos Gorm oplevede jeg at August åbnede sig, blev mindre forvirret omkring sine følelser, særligt vrede og sorg, og mere talende om dem. Det var tydeligt for mig at August følte sig mødt, set og forstået og at han satte meget stor pris på den ligeværdige kontakt han fik med Gorm. August besluttede selv at afslutte terapiforløbet, fordi han ikke længere følte at han havde behovet.

Ikke "psykolog - agtig"

August beskriver det nu selv som, at han blev gladere af at gå i psykoterapi hos Gorm og at Gorm hjalp ham med at mærke sine følelser "helt vildt meget" og at noget af det, som han husker bedst fra sine terapier var Gorms øjne, som var varme og meget interesserede. Og så var August meget overrasket over at Gorm slet ikke var "psykolog-agtig", hvilket for ham havde stor betydning for hans lyst til at komme igen.

Fik det bedre af at gå i psykoterapi

Ud over det åbenlyse, at August fik det bedre af at gå i psykoterapi hos Gorm, så er den største gevinst, at jeg nu har et "barn", som ikke er bange for/flov over at gå i terapi og som ved at det virker.

19 årig i psykoterapi

Min 19-årige søn, Anton, er netop startet i psykoterapi hos Gorm, idet han udtrykte bekymring for ikke at kunne "mærke" noget. Han var også noget skeptisk, idet han mente, at terapi kun virker, hvis man tror på det, og det gjorde han ikke. Efter at have været i terapi nogle gange, ser jeg, at Anton er blevet gladere og åbent fortæller om uhensigtsmæssige mønstre, som han skal kigge på og vigtigst af alt, så er han begyndt at mærke. Også han føler sig ligeværdigt mødt af Gorm og synes at det er dejligt, at han ikke er særlig "psykolog-agtig". Anton er lige nu et sted i terapiforløbet, hvor han som han selv siger "er ved at få hul på noget af det meget vigtige" og at han virkelig føler sig set af Gorm.

Jeg er helt sikker på, at Anton nu også har en oplevelse af at psykoterapi (i Sensetik-formen) virker og det er meget dejligt for mig, som mor, at vide, begge sønner har haft så gode og givende oplevelser med Gorm og Sensetik terapi, at de ved, hvor de skal gå hen, hvis/når behovet opstår.

Helena Koch